1 Ağustos 2009 Cumartesi

Sosyetik güzel Süreyya Yalçın, kendine müteahhit sevgili buldu!


Süreyya Yalçın yazı aşksız geçiremiyor. Önder Bekensir ile olan evliliğini noktaladıktan sonra Burak Hatipoğlu'yla birlikte olan Yalçın'ın bu ilişkisinin de evlilikle sonuçlanacağı bekleniyordu.

"Göstermek için dolanıyorlar"

Pınar Aylin jet sosyete diye bilinen gruba 'Cemiyet-i teyyare' adını taktı.
'İkinci el erkek' tanımlamasıyla gündemi altüst eden Pınar Aylin şimdi de jet-set diye bilinen grubu ti'ye aldı. İkoncanların öne çıktığı topluluğa 'Cemiyet-i tayyare' adını takan Aylin: Nasıl abartılılar. Bütün hayatları bunun üzerine kurulu

Pınar Aylin ağustos ayının ilk haftası çıkacak olan 'Masal Bu Ya' isimli maxi single'ı ve yeni yayın döneminde ekrana gelecek 'Bez Bebek' dizisindeki 'Mimi' karakteri ile sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Çocukların sevgilisi, lafını sakınmayan, çılgın matematik öğretmeni 'Mimi' için "Beni anlatıyor" diyen Pınar Aylin de lafını pek sakınmıyor...

Single'da yeni şarkılar mı var?
Üç yeni, iki eski şarkı var. Yeni şarkıların sözleri bana ait. Albümün tüm düzenlemelerini Mustafa Ceceli yaptı. Yeni şarkılardan biri 30 yaş üstü tüm bekar kadınlara ithaf ettiğim 'Huysuz' adlı şarkı. Çok konuşulacak...

Söz yazarlığını baya ilerlettiniz galiba?
Benim söz yazarlığındaki becerim dördüncü albüme denk geliyor. Kendi yazdığım şarkıyı okumak, kendimi daha iyi ifade edebildiğimi hissettiriyor bana. Yaratıcı tarafımı beslemek ve geliştirmek istiyorum. İlk üç albümdekiler ürkek denemelerdi ama son üç albümümde ve bu maksi single'ımda yaptığım şarkıların sayısı ile birlikte niteliğinin de arttığını düşünüyorum.

HERKES BAKIYOR SANIYORLAR

Söz yazmanın dışında yeni sezonda dizi film oyuncusu olarak da ekrana geleceksiniz. Yorumculuktan başka kapılar mı açmak istiyorsunuz?

Dizi oyunculuğu çok yeni bir sayfa. Bunca yıl içinde gelen pek çok teklif oldu ama kısmet 'Mimi'yeymiş. 'Mimi' karakteri benim için yazıldı. Çılgın ama öğrencilerin sevgilisi, sözünü sakınmayan bir matematik öğretmeni. Aslında müzik öğretmeni olmak istiyormuş ve o yüzden de bol bol şarkı söylüyor. Bu diziyi, ilk prodüktörüm Raks'ın patronu Ömer Rıza Çam'ın şirketi yapıyor. O dönem bitti ama onlarla benim dostluğum hep sürdü. Böyle bir camiada 15 seneyi birlikte devirdik.

Vefaya dikkat eder misiniz?
Kesinlikle, benim için vefa ve güven çok önemli. Mutlaka sevmem ve içten bir şeyler paylaşmam lazım. İşte de dostluk da öyle.

Son zamanlarda sizi hep sosyetik davetlerin misafirleri arasında görüyoruz. İçinde bulunduğunuz çevrede nelerden rahatsız oluyorsunuz?
Artık hepimiz birbirimizi biliyoruz. Bakımlı, güzel olmak hoş bir şey, ben de öyle severim ama o gittiğimiz yerlerde bir bölüm erkek var ki, sanki baston yutmuş gibi yürüyor ve kendilerine zorlama süs püs yapıyorlar. Kadınlar da nasıl abartılı anlatamam. Sanıyorlar ki herkes onlara bakıyor. "Lütfen herkes bana baksın ve ne olur biri benim fotoğrafımı gazeteye bassın" diye ortada dolaşıyorlar. Hayatını sadece bunun üzerine kuran, bunun planlamasını yapan bazı insanlar var. Sen buna, "O da hayatın bir rengi işte" diye gülüp geçiyorsun ama bunu çok önemseyen de bir tayfa var. Jet-set diyorlar ya ben onlara isim taktım: Cemiyet-i tayyare! Bir de bu 'cemiyet-i tayyare'nin ne yaptığını çok merek eden ve onların yer aldığı mecmuaları elinden düşürmeyen ayrı bir grup var. Öyle abuk sabuk bir şey işte...

Sizde de 'aman onlardan geri kalmayayım' durumu olmuyor mu?
Kokoşluk ruhumda vardır, severim güzel giyinmeyi. Zaten Boğa burcuyum güzel olana merakım var ama hiçbir zaman gözümü kör edecek kadar kendimin dışına çıkmadım. Marka giyinsek de bunların ne olduğunu biliyoruz işte, aslında çula çaputa para veriyoruz.

RUHA DA İYİ BAKMAK LAZIM
'Aşklar da çantalar gibi sahte' diye bir şarkınız vardı. Sahte çanta kullanır mısınız?
Allahıma şükür çanta ve ayakkabılarım sahte değil. Çünkü onlar için harcanan paranın değeceğini düşünüyorum. Ama hayatım hiçbir zaman onların ekseninde dönmedi. Hayatı tercihlerin belirliyor, çocukluğumdan beri de hep kendi kararlarımı kendim verdim. Kzıma da tavsiyelerde bulunuyorum. Ona hep, "Önce kendine yatırım yap başarılı ol, kendini iyi besle" diyorum. O zaman karşındaki de daha çok sevecek seni. Sen kendini ne kadar iyi beslersen, beynin, ruhun ne kadar dolu olursa o kadar faydalı. Sırf görünüş hiçbir şey değil. Ruhuna da iyi bakmak lazım."

Ruhunuzu bilmem ama vücudunuza iyi baktığınız belli. Nasıl başarıyorsunuz bunu?
Yediğime, içtiğime, uykuma dikkat ediyorum ama bir de gerçek var; genler...

BU YAŞADIKLARIMI RÜYAMDA GÖRSEM "NE KABUSMUŞ" DERDİM
Erkek arkadaşınızla aranızda evlilik konuşuluyor mu?

Bir şeyler konuşuluyor ama o tip şeyler için çok erken. Benim boşanma döneminde yaşadığım travmalarımı da düşünürseniz neden biraz zamana yaymak istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.

Evliliğe nasıl bakıyorsunuz?
Evlilik bana 'cız' gelmiyor. Evliliği hep savundum hâlâ da savunuyorum. Bu yaşadıklarımı iki üç sene önce rüyamda görseydim "Vay be ne kabusmuş, mümkün değil benim başıma gelemez!" derdim ama gelebiliyor. İnsanlar ayrılık aşamasında çok farklılaşabiliyorlarmış, onu gördüm. Olanlar ona, bitiş şekli de bize hiç yakışmadı. Böyle olmamalıydı.

Eski eşinizle görüşüyor musunuz?
Yok, sadece Maya'nın görüşmesi için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Maya dışında hiçbir ortak noktamız yok.

Sabah / Günaydın

Sosyete'de Arkadaş tesellisi


Özlem Önal, önceki gece dostu Derin Mermerci'nin eski sevgilisi Mehmet Germiyanlıgil ile samimi bir şekilde eğlendi Herkes bunu konuşuyor!
Sosyete bu aşkı konuşuyor! Cemiyet hayatının önde gelen isimlerinden Özlem Önal ile ünlü işadamı Mehmet Germiyanlıgil, önceki gece Boğaz'ın gözde mekanlarından Angelique'teydi. Önal ile Germiyanlıgil, arkadaş gruplarıyla gittiği mekanda gecenin ilerleyen saatlerinde samimiyeti ilerletti. Gazetecilerin görüntü almaması için mekandan tekneyle ayrılan Mehmet Germiyanlıgil ile Özlem Önal'ın sosyetik mekandaki samimi tavırları herkeste büyük şaşkınlık yarattı.

Her defasında yalanladılar
Daha önce de birçok defa adları aşk haberlerine karışan sosyetik ikili, bu dedikoduları yine o bilindik cümleyle yani "Sadece arkadaşız" diyerek yalanlamıştı. Mehmet Germiyanlıgil ile Özlem Önal'ın aylardır devam eden beraberliklerini inkar etme nedeninin ise Derin Mermerci olduğu konuşuluyor. Çünkü Özlem Önal ile Derin Mermerci, çok uzun yıllardan beri oldukça yakın dostlar. Bu arada Özlem Önal'ın eski sevgilisi Kaan Boyner de Mehmet Germiyanlıgil ile arkadaş...

Etimesgut'ta soyete pazarı kapatıldı


Etimesgut Belediyesi, bölge halkının sağlık ve güvenliğini tehlikeye atan Okyanus Plaza’nın alt katındaki sosyete pazarını kapattı.

Etimesgut Belediyesi yetkilileri, kapatılan sosyete pazarının Okyanus Plaza'nın alt katında yer alan otoparkta bulunduğunu, havalandırmasının yetersiz olması nedeniyle halk sağlığını tehdit ettiğini ifade ettiler.

Yetkililer, sosyete pazarının yangın tertibatının bulunmadığını, herhangi bir yangın anında itfaiye müdahalesinin mümkün olmadığını kaydederek, olası bir yangında daha büyük tehlikelere yol açabileceğini söylediler. Sosyete pazarının otopark alanında hizmet verdiği için iş yeri vasfı taşımadığını vurgulayan yetkililer, bu nedenle de imar iskân belgesinin de bulunmadığını ve çalışmasının da hukuken mümkün olmadığının altını çizdiler.

Sosyetik davette köpek dehşeti


Türkan Uzel konuklarını yalının rıhtımında ağırlıyordu. Bu sırada Türkan Uzel'in kurt köpeği Cana Sialom'un üzerine atladı. Köpek yere devirdiği Sialom'un başını ve kolunu defalarca ısırdı.

Cana Sialom hastaneye kaldırıldı
Hepsi hanım olan davetliler köpeği etkisiz hale getiremedi. Arka bahçede bulunan şoförü Cana Sialom'un çığlıklarını duyunca koşarak rıhtıma geldi.
Şoför Sialom'u kurt köpeğinin elinden aldı. Kanlar içinde kalan ve bayılan Cana Sialom hastaneye kaldırıldı. Narkoz altında 1,5 saat süren ameliyat sırasında Sialom'un koluna ve başına 45 dikiş atıldı. Kurt köpeği kuduz tehlikesine karşı gözetim altında tutuluyor.
Posta

Sosyetenin çılgın düğünü


Four Seasons Bosphorus'ta yapılan İzzet-Didem Antebi çiftinin görkemli düğününü ALEM görüntüledi.
Nükhet-Moris Antebi'nin oğulları İzzet Antebi ile Filiz Erentok-Mehmet İhsan Sarı'nın kızları Didem Sarı, Four Seasons Bosphorus'da evlendi. 550 davetlinin katıldığı düğü töreninde içkiler su gibi aktı. İzzet Antebi'nin şahitliğini Aylin Erkohen, Sandra Kohen, Engin Koyuncu, Cem Bensason, gelin Sarı'nın şahitliğini ise Atakan Erentok yaptı.

Sabaha kadar
Vera Wang imzalı gelinliğiyle dikkat çeken gelin Didem Sarı güzelliği ve sempatiklği ile beğeni kazandı. İş ve sosyete dünyasından ünlü isimlerin katıldığı düğünde tam bir şıklık yarışı yaşandı. Davetliler Serdar Ortaç konseriyle sabahın ilk ışıklarına kadar çılğınca eğlendiler.

Sosyete kapıya çıkamıyor lüks restoranı yasak vurdu

Geçen pazar günü yürürlüğe giren sigara yasağının tüm kapalı mekanları kapsayacak şekilde genişletilmesinin yarattığı tartışma sürüyor. Yaz dönemi yaşandığı için bahçesi veya terası olan restoranlar henüz sigara yasağının etkilerini pek hissetmedi. Fiziksel olarak aynı özellikleri taşıyan cafe’lerde de aynı durumun yaşandığı ifade ediliyor. Buna karşılık asıl olumsuz etkiyi alışveriş merkezleri bünyesinde yer alan kapalı restoranlar gördü. Bu mekanlarda ‘kapının önüne çıkıp sigara içme’ imkanı da olmadığı için son 3 gündür adeta sinek avlanıyor. Mekan sahipleri, şık bir restranda yemek için yüzlerce lira ödeyen müşterinin sigara içmek istediğinde yüzlerce adım atıp AVM dışına çıkmak istemediğini belirtiyor. Üç günlük cirolarının da büyük ölçüde düştüğü kaydediliyor.

ASIL ETKİ KIŞIN HİSSEDİLECEK

İstanbul’un ünlü mekanları Reina ve Suada’nın patronu Mehmet Koçarslan “Şu anda açık mekanlardayız. O yüzden bir etkisini henüz hissetmedik” dedi. Koçarslan, şunları söyledi: “Yaz aylarını yaşadığımız için şu anda sigara yasağının etkilerini anlayabilmek pek mümkün değil. Zaten şu aşamada pek etkisini hissetmiyoruz. Ancak asıl kış döneminde yasağın etkisini hissedeceğiz. Kış belirleyici olacak.”

TİRYAKİ KAPI ÖNÜNE ÇIKTI

Taksim’de faaliyet gösteren Nature&Peace Restaurant’ın sahibi Erhan Çakay da ‘sigara içenlerin şimdilik kapı önüne çıkarak durumu idare ettiğini’ belirtti. Çakay “Şimdilik sorun yok ama sonbaharda etkisi hissedilecek. Mekan sahipleriyle müşterileri karşı karşıya geliyor. Kış gelince büyük gece kulüplerinden çıkan 400-500 kişi kapı önlerinde mi sigara içecek. Düşünsenize görüntüyü” diye konuştu.

Sokaklar kahvehaneye döndü

Sigara yasağının ilk günü boşalan kahvehaneler, artık sokaklara taştı. İlk gün sinek avlayan işletmeciler, çareyi masa ve sandalyeleri dışarı çıkarmakta buldu. Bursa’nın Orhaneli ilçesinde sigara yasağıyla işleri bıçak gibi kesilen kahvehane işletmecileri farklı çarelere başvurdu. Birden bire tenhalaşan kahvehanelere kimse gelmeyince işletmeciler masa ve sandalyeleri sokağa çıkarmaya başladı. Vatandaşlar açık havada çay ve sigaralarını içerken, bir yandan da yasağa tepki gösterdi. Sigara içmeyenlerin zaten kahveye gitmediğine dikkat çeken vatandaşlar, tiryakilere resmen çile çektirildiğini ileri sürdü. Kış gelince ne yapacaklarını kara kara düşünen kahvehane sahipleri ise yasağın kendilerini mahvettiğini savundu. • AA

'Sosyete olunmaz sosyete doğulur'

Salla şarkısı ve pembe takıntısıyla müzik sektörüne yeni bir ikoncan geldi.


Giyimi, ilginç söylemleri ve seksiliğiyle dikkat çeken Kendi’nin şarkıları tam eğlencelik.

HT Magazin - Zeynep Bakır Umarca

Takma adı Kendi. Evet şu bildiğimiz Şeker Kız Candy’den esinlenme. Gerçek adını söyleyip Barbie imajını bozmak istemiyorum. Leydi Kendi her zaman rastlayamayacağımız bir tip. Bir hafta önce ‘Aksi Single’ adında bir single
çıkardı. 87 doğumlu Kendi’nin en büyük özelliği hayata pembe
bir çerçeveden bakıyor olması. Hayatına dahil ettiği her şey ama her şey pembe. Çantası, çakmağı, bilgisayarı, koltuğu aklınıza ne gelirse. Gelmeyeni de ben söyleyeyim. Bindiği devasa cipini bile pembeye boyatmış. Single’ında üç şarkı bulunuyor. ‘Salla’, ‘Kanki’ ve ‘Kork Benden’. Şarkılarında
80’lerin ruhsal durumunu görmek mümkün. Hayatındaki başka detayları görmek içinse kapılarını ilk defa objektiflere açan It’s a Joke’da buluştuk.

- Albümünden önce şu pembe konusuna değinmek istiyorum, neden her şeyin pembe?
Pembeyi seviyorum. Pembe bir şey gördüğümde ona sahip olmak istiyorum. 300 tane ayakkabım varsa bunların yarısı pembedir. Evimde her yer, her şey pesbembe.

- Çocukluğundan kalma bir şey olsa gerek?
Aslında çocukken hiç bebeklerle oynamadım. Pembe giymedim,
sokakta erkeklerle oynamayı tercih ederdim. Hayatım boyunca
da arkadaşlarım hep erkek olmuştur.

- Tuhaf gelmiyor mu bu durum sana? Çok değişik bir kadınsın.
Renklerden asla sıkılmam. Hele pembeden asla. Değişik bir
kadın olduğum doğru. İnsanlardan soyut yaşamayı
severim. Farklı ve ayrıcalıklı olmak hoşuma gider. Popüler yerlerin kadınıyımdır ama gittiğim yerlerin popüler saatlerini ben yaratırım. Herkesin gittiği saatlerde asla oralarda olmam.

- Çekim yaptığımız bu kıyafetle rahatlıkla dışarı çıkar mısın mesela?
Evet çıkarım. Altımda arabam var. Üstelik ben her
yerde dolaşmam.

- Salla şarkısındaki gibi mi yaşıyorsun hayatını?
Cebimde Visa’m, altımda arabam var. Topuklarımı çıtlatarak bu geceki rengimi arıyorum kıvırtarak. Evet aslına
bakarsanız öyle : )

- Atiye’nin de salla şarkısı var, üstelik kliplerinizde aynı otobüsü kullanmışsınız.
Bizim şarkılarımız onun albümünden çok önce bitmiş ve klibimiz çekilmişti. Aynı dansçılar, aynı otobüs ve aynı şarkı ismi, biraz garip olmuş. Ama bunun Atiye’yle değil ekibiyle ilgili olduğunu düşünüyorum.

- Kanki şarkısında arkadaşlarından çok çektiğini anlatıyorsun?
Evet, çünkü bizim dünyamızın arkadaşlıkları çok sahtedir.
Tam anlamıyla iyi gün dostlarıdır. Kızlardan korkarım, sanırım güzel ve yetenekli olduğum için etafımdaki kızlardan hep kötülük gördüm.

- Sizin dünyanız nasıl bir dünya?
İşte buraların çocukları... (Nişantaşı’nı kastederek.)

- Şarkı söylemek bir anda mı aklına geldi?
Hayır hep aklımda müzik vardı. Şarkı söylemek istiyordum. Lisedeyken bir müzik grubumuz vardı ve ben davul çalıyordum. Sonra annemin ısrarıyla bir yıl piyano eğitimi aldım. Ama piyano çalmak bana göre bir şey değil, sıkılıyorum. Hilmi Özer’le tanıştığımda böyle bir projeyi başlattık. Çünkü ben eteğimi giyip çıkıp lay lay şarkı söyleyemem. Her şeyim konsept olmalı.

- Geçmişinde işe dair neler yaptın?
Neşe Erberk Ajans’taydım. 15 yaşındayken Number One TV’de VJ’lik yapmaya başladım. Reklam filmlerinde ve birkaç dizide de rol almışlığım vardır.

Erkekler güzel kızlara sinir oluyor

Seksi olmayı seven kadınlardansın galiba...
Seksi olmayı kim istemez? Ama çok da kadınsı bir imajım olsun
istemiyorum. İçinde hep renkli tarafları olmasını tercih ederim.

- Seni görenlerden ya da dinleyenlerden nasıl tepkiler
alıyorsun?
Erkekler güzel kızlara artık sinir oluyorlar. Sahip olamadıkları için kızıyorlar ya da saldırıyorlar. Hayret ki bu sefer kızlar daha çok sevdi beni. En çok da bacaklarımı beğendiklerini söylüyorlar.

- Alışverişle aran da bir hayli iyi herhalde?
Her yıl ABD’ye gider ve renkli bulduğumher şeyi alırım.
Sonra burada onları çeşitli şekillerde kullanırım.

- Kendini sosyetik sınıfa dahil ediyor musun?
Sosyetiklik insanın içinde olur. Şarabın en iyisini içme, kitabın en güzelini okuma, kaliteli yaşam isteği insanın
içinden gelir. Sonradan sosyete olunmaz.

Opera veya moda eğitimi alabilirim

- Peki ne tür müzikler dinliyorsun?
Elektronik müziği gerçek enstrümanlarla birlikte dinlemeyi seviyorum. Ruh halime göre caz ya da funk dinlerim.

- Konser ve festival zamanındayız. Rock’n Coke’a gidecek misin mesela?
Orada çadırda kalıyorlar. Bir ara düşündüm fakat Rock’n Coke bana göre değil.

- Bundan sonraki planın nedir?
Liseden sonra çok düşündüm ve konservatuvar okumamaya karar verdim. Çünkü notalar aklımı karıştırıyor. Yurtdışında yabancı dil öğrenmeye gidebilirim. Opera ya da moda eğitimi alabilirim.
Şimdilik gelecek planım bu.

Julia Iglesias , Sinpaş'ın 35. yıl kutlamaları çerçevesinde Arena'da muhteşem bir konser verdi
Dünyaca ünlü İspanyol şarkıcı Julio Iglesias, önceki akşam Boğazda sahne aldı Konsere İstanbul sosyetesinin ünlü simaları büyük ilgi gösterdi. Sahnede müthiş bir performans sergileyen ünlü sanatçı tüm sevilen şarkılarını peşpeşe seslendirerek büyük alkış topladı..

Eğlendi
24 Temmuz'da Bodrum ve 25 Temmuz'da ise Çeşme’de sahne alacak olan Julio Iglesias, konserin sonuna doğru Korcan Karar ile bir şarkıyı birlikte seslendirdi. Ünlü sanatçı daha sonra Reina gece kulübünde dostlarıyla birlikte geç saatlere kadar eğlendi.

Sosyete galericisi çalışanlarını yaktı


İzmir sosyetesine lüks araçlar satan 'Çemberciler Otomotiv' şirketinin sahibi hem kendini, hem elemanlarının başını yaktı.

İzmir sosyetesine lüks araçlar satan 'Çemberciler Otomotiv' şirketinin sahibi Ömer Çemberci, girdiği ekonomik darboğazı aşmak için uyguladığı şeytanca plan yüzünden hem kendini, hem elemanlarının başını yaktı.

KREDİ BORCU İFLAS ETTİRDİ

Galeride bulunan ve son derece pahalı olan lüks araçları, yanında çalıştırdığı 7 elemanına satmış gibi gösterip kredi çeken ve aynı araçları başka müşterilere de satan Çemberci, kredi borçlarını ödeyemeyince iflas etti.

Bankaların tedbir koydurması yüzünden araçları satın alanların da mağdur olduğu olay yargıya taşındı. Sosyete galericisinin uzaktan akrabası olan Gülçin Çemberci 'İflas edince borçlar bize kaldı. Ben ve benim gibi mağdur olan diğer çalışanlar dava açtık 'dedi. Çemberci, 'Diardi' adını verdiği el yapımı otomobil ile '2005 yılı ihracatın yıldızları kreatif ürün' dalında ihracat teşvik ödülüne layık görülmüştü.

Arda Yavuz/Star